Terras vol bij rating toernooi.

Véél blik: langs de Jongbloedvaart van de auto’s van alle deelnemers. En véél blik: van alle blikken ballen die we mochten opentrekken tijdens ons Ratingtoernooi, van 9 t/m 11 augustus.

Het toernooi trok ook dit jaar weer  veel deelnemers, ruim 100 inschrijvingen en totaal zijn er 89 partijen afgewerkt ;  in diverse poules  in  HE , DE , HD , DD en GD  vanaf niveau 5 en lager werd de strijd met elkaar aangegaan in een een goede sfeer en harmonie.  Met de  101 inschrijvingen was het toernooi  vol bezet en zaten we aan het maximum aantal inschrijvingen  !  

Vrijdagochtend  9 augustus begonnen we netjes volgens de planning om 09.30 uur. De eerste partijen gingen prima, toen ging het serieus regenen … Plassen op de baan, dus dat ging allemaal wel even duren. Door snel schakelen zijn de partijen van 14.00 en 15.30 uur verplaatst naar de tennishal in Coevorden. Dat verliep voorspoedig en inmiddels klaarde de lucht in Sleen ook weer op. De afgebroken partijen van 12.30 uur konden alsnog worden afgespeeld ;  vanaf 17.00 uur was het business as usual: alle banen bezet en gezellig druk op het terras. 
Onze leden in de bardienst zetten hun beste beentje en de lekkerste bitterballen voor: allemaal succesvol!
Je kunt zien dat de indeling echt op actuele rating was: de spelers waren vaak enorm aan elkaar gewaagd en dat leverde spannende partijen op. Die supertiebreak (in plaats van derde set) is bovengemiddeld vaak gespeeld!

Zaterdag was het onstuimig weer, windkracht 4. Gelukkig liggen onze banen aardig beschut en bleef de overlast beperkt. De paar regendruppels die vielen mochten geen naam hebben.
Net zoals zaterdag  startten de wedstrijden ook op zondag al om 09.00 uur en gedurende de hele dag en avond bleven we mooi op schema . Prima weer, een gezellig vol terras, en spannende wedstrijden zorgden voor een perfecte toernooisfeer .  De laatste wedstrijd eindigde uiteindelijk om 19.30 uur en om 21.00 uur werd het dan eindelijk weer stil op het park  …… 

Al met al waren het drie super leuke dagen en de deelnemers  beloofden bijna allemaal volgend jaar terug te komen 😉

Dank aan de vrijwilligers
En als altijd: dit toernooi was alleen mogelijk dankzij alle vrijwilligers die zich gedurende de 3 dagen hebben ingezet om alles in goede banen te leiden. Wéér gelukt: dank aan iedereen die hieraan een grote of kleine bijdrage leverde!

de Toernooicommissie . 

Open Weekend Toernooi