Het waren zinderende wedstrijden: spannend én warm. Want tijdens de temperaturen van hittegolfkwaliteit, kregen we toch in totaal 89 spelers/53 teams van binnen en buiten onze vereniging zo gek om zich een rotje te rennen. Sterker nog: we moesten de inschrijving voor het toernooi vroegtijdig sluiten omdat we al snel aan het maximaal aantal spelers zaten.

Van vrijdag 7 tot en met zondag 9 augustus waren al onze vier banen van ’s morgens vroeg tot ’s avonds laat bezet. In totaal zijn er 76 wedstrijden in ons jaarlijkse Ratingtoernooi gespeeld.

In verband met hitte én corona was het park zoveel mogelijk aangepast met aparte in- en uitgang, veel extra ruimte, en veel schaduwplekken dankzij grote tenten en extra meubilair (met dank aan de plaatselijke voetbal- en volleybalvereniging, Spelweek Sleen en collega Tennisvereniging Vesna uit Nieuw-Amsterdam). Er zijn alleen ‘dubbels’ gespeeld en de aanvang van de wedstrijden was zoveel mogelijk gespreid. Voor alle spelers was er bij elke wedstrijd weer een flesje gekoeld water beschikbaar. Van de emmers-met-koud water (ververst bij elke wedstrijd) werd dankbaar gebruikt gemaakt om met een natte handdoek de lichaamstemperatuur een beetje te doen dalen.
De kantine kende éénrichtingsverkeer, en alleen voor het doen van bestellingen of zakelijke wedstrijddingen mochten deelnemers hier zijn. Dat werkte perfect.

De mensen met bardienst hadden het lekker druk. Enorme hoeveelheden drankjes, soep, tosti’s, verse broodjes (dankjewel sponsor Bakkerij Schepers!) met gehaktballen en kroketten vonden de weg naar de magen van deelnemers en toegestroomd publiek. 

Helaas, twee wedstrijden werden vroegtijdig gestaakt. Een deelnemer kreeg een zweepslag, een ander raakte geblesseerd aan zijn enkelbanden.

De officiële uitslag is als volgt:   

HD A     1e prijs Roan Siekman en Onno Verbeek

DD A     1e prijs Rita Feiken en Madelon Weijer

HD B     1e prijs  Steven van Looveren en Bert Wever

            2e prijs Bastiaan de Groot en Erik Wismeijer

DD B    1e prijs  Annemieke Mulder en Nienke Overweg

HD C     1e prijs  Jorrit van Geel en Stefan Wijnands

DD C     1e prijs  Elsbeth Bos en Rozemarijn Bos

            2e prijs  Manjusha Nijen en Gerrie Picek

GD A    1e prijs Joep Rink en Jacqueline van der Walle

GD B    1e prijs  Jasper Ruinemans en Hester Ruinemans

            2e prijs Gert-Jan van der Plas en Emma van der Plas

GD C    1e prijs  Kelvin Jager en Carmen Jager

De uitslagen kun je nog eens nazien op Toernooi.nl en ter zijner tijd zijn er de foto’s nog in onze foto-galerij van 2020.

Zinderend Weekendtoernooi bij Tennis Vereniging Sleen 53 teams