Het kabinet heeft besloten dat de huidige coronamaatregelen worden verlengd tot in ieder geval 20 april. Tennis buiten is mogelijk, maar georganiseerde wedstrijden als competitie tussen teams en toernooien zijn voorlopig nog niet toegestaan.

Dat betekent dat ook de start van de voorjaarscompetitie in mei in het gedrang komt. De KNLTB heeft besloten om de competitie verder uit te stellen tot begin juni. Een volledige competitie is dan niet mogelijk, maar een verkorte versie kan wel worden georganiseerd. Er kan dan niet worden gespeeld om promotie of degradatie. Alle rechten blijven behouden voor de Voorjaarscompetitie 2022.

Op 13 april staat er een nieuwe persconferentie gepland. Dan wordt de situatie, de verwachtingen en mogelijkheden opnieuw bekeken. Begin mei zal de KNLTB communiceren over de mogelijke start van de competitie in juni als ook over de speeldagen. Hierdoor zal er een overlap met een aantal toernooien plaatsvinden. De KNLTB zal samen met de toernooiorganisaties naar een passende oplossing kijken. Mocht een start begin juni toch nog niet mogelijk zijn, dan zal de Voorjaarscompetitie niet plaatsvinden en wordt er ingezet op een KNLTB Competitie in het najaar.

Een verkorte versie van de voorjaarscompetitie in juni biedt de mogelijkheid om nieuwe teams aan te melden. Wend je daarvoor aan onze VCL. Als teams niet willen/kunnen deelnemen aan deze competitie in juni, dan kunnen VCL’s deze teams terugtrekken. Het verzoek is om dit zo snel mogelijk door te geven, zodat hier met het indelen nog rekening mee gehouden kan worden. (Uiterlijk 11 april)

Voorjaarscompetitie start rond 1 juni