Misschien heb je het grote nieuws al gehoord. Er komen twee indoor padelbanen in het Sportcentrum Oosterhesselen. Het hele jaar dezelfde speel omstandigheden. Hierdoor kan je nog sneller je spelniveau verbeteren.

Het sportcentrum heeft gekozen voor Panoramische Padel-kooien met extra dik glas, voor veiligheid, demping en een prachtige uitstraling. De kunstgras vloer is van topkwaliteit en wordt veel gebruikt tijdens internationale padel competities en -toernooien.

De laatste jaren is er een afname in de verhuur van de binnen tennisbanen. De herendubbel wintercompetitie gaat voor het eerst in vele jaren niet door. De oorzaak is duidelijk:

– De populariteit van tennis in Nederland is aan het afnemen.

– Beleid vanuit de KNLTB. Veel all-weather tennisbanen en daarmee verenigingen die langer buiten doorspelen.

Padel is de snelst groeiende sport in de wereld. Eén tennisbaan opofferen voor twee padelbanen is voor het sportcentrum een logische stap. Je kunt straks bij Sportcentrum Oosterhesselen onbeperkt padellen, padelcompetitie en toernooien spelen, meedoen met clinics en evenementen, padeltraining volgen en nog veel meer. 

In de zomer is er een wolkbreuk geweest die water overlast heeft veroorzaakt op de achterste tennisbaan. Er zitten vlekken op het tapijt, lijm is wellicht aangetast en hoe het er verder uitziet onder het tapijt is onbekend. Gevolg schade; reinigen en herstellen is onmogelijk. Dus moet de tennisbaan eruit!

In plaats van tapijt komt er een hardcourt tennisbaan met een goede dempende onderlaag. Qua demping vergelijkbaar met een (dun) tapijt met beton eronder. Hoogst waarschijnlijk in de kleurstelling en qua speeleigenschappen zoals op de US Open in Amerika.

Omdat er momenteel volop binnen getennist wordt, is er voor gekozen om de padelbanen en tennisbaan in april te laten leggen. Meer informatie omtrent de verbouwing en de mogelijkheden om te komen tennissen of padellen in Oosterhesselen volgt later dit winterseizoen.

Team Sportcentrum Oosterhesselen

Padellen bij Sportcentrum Oosterhesselen