Als kick-off van het Dr.Van Leeuwentoernooi en voorafgaand aan de kwalificaties van het nationaal ranglijst toernooi wordt, tijdens deze toernooiweek, op dinsdag 31 mei vanaf 10.00 uur, het OldStars Tennis bij de LTC Emmen georganiseerd!

Een laagdrempelig tennismoment voor de “senioren” uit de brede regio. Ook heeft Old Stars Tennis een dubbele insteek. 

Enerzijds geven de LTC de “seniortour” graag de kans te tennissen in aanloop naar het toptennis op hun park. Daarbij wordt gedachtj aan de zeer geslaagde 55+ toernooien die al veelvuldig bij de LTC en bij andere verenigingen zijn georganiseerd. 

Anderzijds wil de LTC, tennissers kennis laten maken met Old Stars Tennis. Een spelvorm die het mogelijk maakt nog langer te kunnen blijven tennissen! Zoals je weet is uit onderzoek gebleken dat tennis de meest levensverlengende sport is.

Met deze spelvorm kan nog langer van tennis worden genoten! Door aangepaste regels wordt tennis op latere leeftijd nog laagdrempeliger;

Er wordt gespeeld met (zachtere) groene ballen; de bal mag twee keer stuiten; je speelt dubbel in teams van drie en draait in bij je eigen koppel; er wordt gespeeld op enkelveld

Voor het Oldstars Tennis verzorgt de LTC daarom, in samenwerking met Tennisschool Koning, een clinic. Daarnaast is er een 55+ toernooi op een aantal banen. Aansluitend na dit event verzorgt de LTC de koffie en krentenwegge op het terras. Vanaf het terras kunnen de “senioren” dan kijken naar de kwalificatie van het hoofdtoernooi!

Toptennis en Oldstars worden zo prachtig gecombineerd!

Opgeven voor deelname aan deze clinic

graag vóór 26 mei a.s. via
oldstars@ltcemmen.nl

Old Stars Clinic bij de LTC Emmen