Om de verspreiding van het corona-virus te vertragen, heeft onze regering een harde lock-down bepaald vanaf zondag 19 december 05.00 uur tot en met (voorlopig) vrijdag 14 januari.

Bijna alle sectoren moeten sluiten behalve essentiële winkels en apotheken. Ook binnensportlocaties moeten sluiten. Buiten sporten blijft mogelijk van 05.00 tot 17:00 uur.

Sporten mag

We zijn blij dat sporten nog mogelijk blijft. Bewegen is juist gezond, het draagt immers bij aan een goede weerstand en conditie. Het houdt je fit en scherp, geeft energie en dat hebben we nodig in deze tijd.

Dit betekent dat tennisverenigingen open mogen blijven van 05:00 tot 17:00 uur. Tennis buiten mag, als de conditie van de baan dat toelaat.

Maximaal 2 volwassenen (vanaf 18 jaar) mogen met elkaar buiten sporten. Zij houden onderling 1.5 meter afstand. Tennis met 2 volwassenen blijft dus mogelijk en kan veilig op 1.5 meter afstand. Verder geldt: geen fysiek contact, ga niet samen op het bankje zitten, geef geen high fives en wissel niet van baanhelft.

Voor de duidelijkheid: Dubbelspel is dus niet toegestaan. (Alleen Enkel-spel)

Voor trainingen geldt maximaal 2 volwassenen (excl. trainer);

Kinderen en jongeren tot en met 17 jaar kunnen buiten sporten en onderlinge wedstrijden spelen op de eigen club.

Competities worden per direct stilgelegd. Dit geldt dus voor de wintercompetities Zuid en Noord-West.

Sportkantines moeten gesloten zijn. Maar er mag wel gebruik worden gemaakt van de toiletten. 

Professionele sportwedstrijden mogen wel doorgaan, zonder publiek.

De wedstrijden van de NOJK dit weekend worden afgespeeld. Hiervoor geldt de topsport uitzondering, met toestemming van KNLTB directie, NOC&NSF en de sportaccommodatie (geen horeca, alleen spelers en wedstrijdleider) Er wordt gespeeld om de titel.
De Junioren Tour wordt geannuleerd.

Uiteraard geldt bij de TV Sleen: Buiten tennissen mag/kan, als de conditie van de banen dat toestaat. We hebben immers zomerbanen en geen allweather banen.

De vertaling van de maatregelen voor tennis en padel zijn terug te lezen op de site van de KNLTB. De maatregelen voor de sport in zijn algemeenheid op de site van de Rijksoverheid.

Harde Lock-down tot en met 14 januari