Vanaf zondag 28 november geldt een “avondlockdown” voor verschillende sectoren, ook voor de amateursport.

Tennissen mag dan tot 17.00 uur. Daarna moeten buitensport en binnensportlocaties worden gesloten, ook de horeca.

Op binnensportlocaties blijft een coronatoegangsbewijs (CTB) nodig voor spelers van 18 jaar en ouder. De maatregelen blijven in ieder geval 3 weken van kracht tot zondag 19 december 2021. De maatregelen gelden tot rijdag 14 januari 2022 en worden in de week daarvoor opnieuw beoordeeld.

De maatregelen voor tennis in het kort:

  • Sporten blijft mogelijk, zowel buiten als binnen van 05.00 uur tot 17.00 uur. Dit geldt voor vrij spelen, trainingen, competities en toernooien.
  • Tijdens het sporten is de 1.5 meter afstand niet nodig, buiten de baan of op het park is de 1.5 meter wel verplicht. Geef elkaar de ruimte. 
  • Voor buiten sporten is het niet nodig een CTB te laten zien.
  • Een CTB is wel nodig voor alle activiteiten op binnensportlocaties voor sporters van 18 jaar en ouder. Dit betekent dus dat elke tennisser vanaf 18 jaar een CTB moet laten zien wanneer hij of zij wil vrij spelen, een training heeft of een wedstrijd gaat spelen in een tennishal.
  • Horeca op sportlocaties mag open van 5.00 uur tot 17.00 uur. Een CTB is nodig voor iedereen van 18 jaar en ouder bij het betreden van de binnenruimtes, horeca en terras van de sportlocatie. Een vaste zitplaats, het dragen van een mondkapje en 1.5 meter afstand is verplicht. Dit betekent dus dat iedereen die gebruik maakt van het clubhuis of het buitenterras een CTB moet laten zien. Dit geldt ook voor de andere binnenruimtes, zoals kleedkamer, toilet en bestuurskamer.
  • Publiek is niet toegestaan. Ouders, familie en vrienden kunnen niet komen kijken bij trainingen en wedstrijden.

Uitzonderingen:

Mensen die functioneel aanwezig moeten zijn en vrijwilligers hoeven geen CTB te tonen in binnenruimtes op verenigingen en binnensportlocaties. Denk hierbij aan onze tennisleraar, onderhoudsprofessionals, competitie- en toernooileiders en andere vrijwilligers zoals ouders die moeten rijden naar een training of wedstrijd.

Klik hier voor alle veelgestelde vragen en antwoorden over alle vragen rondom tennis en het coronavirus. Deze wordt regelmatig door de KNLTB bijgewerkt.

Corona Update