Op 3 november j.l.was het tijd voor de gezamenlijke toss tussen de 4 tennisverenigingen uit de omgeving. Waar de competitie weer niet goed voor is. Het idee is namelijk ontstaan tijdens het gezellige nazitten van de damesdubbelteams van Sleen en Oosterhesselen.

Doordat de toss een toch enigszins ad°hoc organisatie betrof en er diverse activiteiten  op deze dag waren buiten tennis om, was de opkomst beperkt.

Na een welkomswoord door de voorzitter van Sleen en een lekkere kop koffie/thee werden de rackets naast elkaar gezet. Grappig om te zien dat het samenstellen van de teams per vereniging al anders verloopt. In Sleen gebruiken ze namelijk de spelerspasjes voor de toss.

Alle teams waren mix van in ieder geval verschillende verenigingen. Het duurde ook niet lang of de geschater klonk al over de banen. Inderdaad de basis is tennis en het extra is LOL. Iedereen kan meespelen nivo maakt niet uit.

Na een half uur spelen werden er nieuwe teams samengesteld. Ook toen klonken de oe´s en a´s over de baan. Ondertijd werd er nog geschoten. We nemen aan dat dit jagers waren die zin hadden in een konijnenbout.

Rond 17.30 uur hebben we met z´n allen de kantine opgezocht. De glazen werden gevuld en de soep opgewarmd. De praatjes waren direct vertrouwd en werden voortgezet aan tafel. Heerlijke champignonsoep met broodjes etc. De afwezigen hebben dit toch mooi gemist.

Diverse mensen hadden ’s avonds nog andere verplichtingen zodat we met z’n allen snel alles hebben opgeruimd zodat ieder weer zijns wegs kon gaan.

Samenvatting: Volgend jaar komt de gezamenlijke toss op de kalender van alle verenigingen. Zodat de leden er rekening mee kunnen houden. Het is echt een aanrader om ook eens tegen andere mensen te spelen dan altijd hetzelfde groepje.

 

Een deelneemster

Indian Summer Toss-middag