De opening van het seizoen is aanstaande en daarom wordt er op onze banen druk gewerkt.

Als er gelegenheid is. 

De afgelopen periode waren de omstandigheden niet al te best. Toch hebben “de mannen” in die omstandigheden inmiddels al het blad verwijderd, zijn de minibaan en de oefenkooi met de hoge drukspuit bewerkt; is al het groen weg geschoffeld, zijn de lijnen verwijderd en is de toplaag van de banen gehaald. (Toch even acht ton)

Nu het mooie weer aanbreekt, moeten ze in hoog tempo het nieuwe gravel erop brengen, egaliseren, walsen en vervolgens moeten de lijnen er weer in en de netten er weer op. En dan mag het ook nog wel even liggen.   

Het moet nu allemaal een beetje mee gaan zitten. Met vochtig weer is dit laatste bijna niet te doen. (Bij regen plakt alles aan elkaar en egaliseren lukt dan ook niet) 

24 Maart komt een groep dames het clubhuis schoonmaken. Dat is ook nog even een klusje. De activiteiten in het clubhuis hebben voor een groot deel stilgelegen en het clubhuis heeft als opslag gediend voor de netten, de stoelen e.a. materiaal wat buiten niet kan overwinteren.

Daarnaast is de laatste paar week in het clubhuis stevig geklust.

Zo is er o.a. door het installatiebedrijf Assen een nieuwe Cv-ketel geplaatst. Een grote ketel.

We hadden een gescheiden systeem. Een Cv-systeem en een aparte geiser voor de warm-water voorziening. Nu is de geiser na twintig jaar stuk gegaan. Om niet weer over twee jaar voor de CV te moeten, heeft het Bestuur in haar wijsheid besloten om het geheel te vervangen door een combi-systeem.  

Het zit nu allemaal op één. Da’s goedkoper in verbruik en deze ketel biedt ook weer meer mogelijkheden voor hybride-verwarming en zonnepanelen.

Neemt niet weg, dat ook de dames nog wel even aan de bak kunnen om het clubhuis uit zijn winterslaap te halen.

Op 28 maart mag de Parkdienst erop. Die pakken het terrein om het clubhuis aan (Terras, de beplanting, parkeerplaatsen) Na de winter ligt er nog veel blad om het terrein, is er snoeiwerk en moet het onkruid tussen de tegels uit. 

Op 29 maart openen we het seizoen met een toss-middag voor alle leden.

   

En dan breekt de zon door…